Apotek

För ett Apotek är ett kösystem ett ypperligt hjälpmedel för att kunder ska veta att de är uppmärksammade och att de kommer att få hjälp med sitt ärende i tur och ordning. Med olika kundkategorier kan personalen hantera olika typer av kunder på ett effektivt sätt. Recept-kunder, receptfritt-kunder och kunder som ska hämta online-beställningar kan alla behöva olika typer av service och hjälp. Genom att använda ett kösystem kan apoteket smidigt fördela kunderna baserat på prioritet, personalkompetens eller på de fysiska förutsättningarna i lokalen, t.ex. om man har receptkanaler och en utgångskassa.

Ett kösystem kan också underlätta sekretessen vid receptkanalerna genom att displayer placeras strategiskt för att få kunder att vänta på avsedd plats där de kan sitta ner eller titta på produktutbudet. Displayerna kan sedan leda kunder till rätt plats när det blir deras tur.

Om en kund ska hämta en tidigare gjord online-beställning kan de skriva in sitt referens- eller bokningsnummer när de tar en kölapp. På så sätt kan personalen se i förväg vad kunden ska hämta ut redan innan denne kallas fram. Detta kan minska hanteringstiden och göra det enklare för personalen att ta hand om kundens ärende snabbt och effektivt.

 

Vanligtvis använder apotek en köautomat med pekskärm kombinerat med en blandning av olika typer av displayer. Det kan vara en eller flera huvuddisplayer som visar aktuellt turnummer för samtliga kundkategorier och hänvisar till en receptkanal, en eller flera arbetsplatsdisplayer som blinkar med aktuellt turnummer när en arbetsplats kallar på en kund samt personaldisplayer som informerar personalen om det aktuella köläget i form av antal väntande och aktuell väntetid. Placering och antal beror givetvis på hur lokalen ser ut och hur många arbetsplatser apoteket har.

Om köautomaten kopplas till Internet kan vi också erbjuda exempelvis digitala kölappar, statistikuppföljning, anslutning till ”Digital Signage”-skärmar och mycket mer.

Boka ett möte med en av våra experter för att ta reda på vilken lösning som passar just era behov.

Prata med en expert och få svar på dina frågor

     
     
     

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Nemo Queue sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Generisk bild på kontaktperson

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår